Cyklar - Allt du behöver veta om Cyklar


Barncyklar

Bra Barncyklar

Att få sin första riktiga barncykel är ett stort steg i livet som man ofta minns länge. Att köpa en bra barncykel kan ibland också vara ett stort steg. Vi ska försöka hjälpa dig att välja en barncykel som passar er.

Att välja barncyklar

Kvalitén och priset på barncyklar varierar mycket så det är viktigt att välja rätt. Alla barn växer ganska snabbt ur sina cyklar. Ni kan räkna med att barncyklarna används cirka 2 år per barn.

Om ni ska köpa en barncykel som bara ska fungera till ett barn så bör man köpa en billig barncykel av lite enklare kvalité eller titta bland begagnade barncyklar.

Ifall ni har två eller tre barn kan det vara värt att satsa på barncyklar av bättre kvalité som t.ex. Crescent eller Monark vilka då kan gå i arv. Dessa barncyklar går också lätt att sälja begagnade.Vilken storlek på barncyklar ska man välja

Kläder kan man köpa en eller två storlekar för stora till barn eftersom de växer i dem. När det gäller barncyklar ska man inte köpa för stor barncykel utan snarare tvärt om.

De är omöjligt för ett barn att lära sig cykla på för stora barncyklar och är en ren trafikfara att använda för stora barncyklar när de kan cykla. En något för liten barncykel är helt OK ur alla synvinklar utom möjligtvis barnets kortsiktiga självkänsla.

12-tums barncyklar

Barncyklar i storleken 12" passar för barn mellan 3-5 år. Stödhjul är att föredra och definitivt en cykelstång som fästs på cykeln och som föräldern kan hålla i. Glöm inte att sätta fast en orange cykelflagga som gör att barnet syns bakom bilar.

16-tums barncyklar

Barncyklar i storleken 16 tum passar för barn mellan 4-7 år. Stödhjul brukar inte behövas men det kan vara bra att ha kvar en cykelstång för att lättare hjälpa barnet uppför backar Den orangea cykelflaggan ska fortfarande sitta kvar på barncykeln så att barnet syns lätt.

Barncyklar

20-tums barncyklar

Barncyklar i storleken 20" passar för barn mellan 6-9 år. Barncyklar i denna storlek behöver inga stödhjul och sällan en cykelstång. Däremot bör man ha kvar den orangea cykelflaggan så länge inte barnet vägrar att använda barncykeln. Det kan vara aktuellt att ha några växlar på denna storlek av barncyklar.

24-tums barncyklar

Barncyklar i storleken 24 tum passar för barn mellan 9-11 år. I denna ålder bör barnet få växlar som styrs av ena handtaget.

26-tums barncyklar

Barncyklar eller snarare ungdomscyklar i storleken 26 tum passar för barn från 10-års ålder. I denna ålder bör barnet själv få välja vilken cykel det ska ha eftersom denna cykel kan behålls hur länge som helst.